Producer, proces, pro..??

Formlen for fremstilling af film er meget standardiseret: Manus, casting, forproduktion, optagelser, klip, lyd og tilsidst musik.

Prøv at flytte musikken hen andre steder i produktionsforløbet. Hvis musikarbejdet starter tidligere kan musikken integreres bedre i filmen. Så musikken ikke ender som lim og fernis, men bliver en del af filmens fundament og indgår som en strukturel del af filmen på linie med fotografering og scenografi. Arbejd med musikken allerede i manuskriptet.


Et interview med Jim Jarmusch, hvor han fortæller om hans arbejdsmetoder når det gælder filmmusikken.

Ulempen ved at arbejde med musikken tidligt i processen er at man risikerer at komponisten skal lave musikken om mange gange, efterhånden som idéerne udvikler sig. Derfor kræver denne måde at arbejde på, at instruktøren har fokus på musikken, som et element, der skal være med til at fortælle historien. Hvis det ikke er klart hvilken rolle musikken skal spille i fortællingen af historien, tænker jeg at det er det bedre at vente med at lægge musik på filmen. Det er nødvendigt, at der er et behov og en idé med musikken, hvis man vil arbejde med musikken tidligt i processen.